ГоловнаСуспільствоВійна

Військову частину конфлікту на Донбасі можна припинити за годину, - Хуг

Після закінчення бойових дій настане час вирішувати інші проблеми.

Військову частину конфлікту на Донбасі можна припинити за годину, - Хуг
Фото: EPA/UPG

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, який іде з цієї посади з 31 жовтня, вважає, що бойові дії на Донбасі можна припинити протягом однієї години.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

При цьому Хуг підкреслив, що для повного завершення конфлікту необхідно значно більше часу.

Відповідаючи на питання, як йому було вислуховувати звинувачення в шпигунстві і в тому, що діяльність його місії використовували для атак, які спричинили смерть людей, він визнав, що опинився між двома воюючими сторонами.

"Я збрехав би, якби сказав, що це легко", - зазначив Хуг.

Однак він зазначив, що його робота, яка хоч і є часом невдячною, але вона обов'язково буде використана для припинення війни і стане важливою в історичному сенсі.

Хуг підкреслив, що після завершення конфлікту настане час вирішувати інші проблеми, пов'язані з війною. Як приклад він навів розмінування територій.

Заступник голови місії також розповів, що після складання своїх повноважень він має намір подорожувати по Україні, щоб "побачити не тільки війну і нестатки", зокрема вирушити в гори.

Нагадаємо, новим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні стане британець Марк Етерінгтон. Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в підсумку окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Раніше колишній лідер бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін, який втік у Росію заявив, що без підтримки Росії Україна зможе відвоювати Донбас за три дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram