ГоловнаСуспільствоЖиття

Усі населені пункти навколо арсеналу в Ічні очищені від боєприпасів

Піротехніки і ДержНС продовжують перевірку території.

Усі населені пункти навколо арсеналу в Ічні очищені від боєприпасів
Фото: Макс Требухов

Піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій очистили від боєприпасів всі 39 населених пунктів навколо 6 арсеналу Міноборони поблизу Ічні (Чернігівська область). Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

Станом на ранок п'ятниці, 19 жовтня, триває очищення прилеглої до арсеналу території діаметром 10 км. Очищено 34 ділянки розмінування зі 80.

За минулу добу піротехніки виявили та вилучили 1012 боєприпасів, з початку робіт з розмінування - понад 5,6 тис. боєприпасів. Кількість звернень від громадян скоротилося до 5, всього з початку рятувальних робіт піротехніки опрацювали 270 викликів від цивільного населення.

Загиблих і постраждалих немає.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад був підірваний в чотирьох різних місцях.

З прилеглих територій евакуювали понад 12,5 тисячі осіб.

Уряд виділив 100 млн гривень для подолання наслідків НП.

Площа арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram