ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві стартував тренінг з ядерної безпеки під егідою Інтерполу

У заході беруть участь 50 представників низки країн.

У Києві стартував тренінг з ядерної безпеки під егідою Інтерполу
Фото: npu.gov.ua

У понеділок, 15 жовтня, в Києві стартував п'ятиденний тренувальний курс на тему "Радіологічна і ядерна безпека: запобігання і реагування".

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Відзначають, що в заході беруть участь 50 представників низки країн.

Тренувальний курс проводиться під егідою Генерального секретаріату Інтерполу. У тренінгу беруть участь представники правоохоронних органів Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії та Туреччини. Крім того, в заході беруть участь представники Генерального секретаріату Інтерполу та Департаменту енергетики США.

Від України участь у навчальному курсі беруть представники адміністрації Держприкордонслужби, Державної інспекції ядерного регулювання України, Служби безпеки, Нацгвардії, Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Мета тренінгу - ознайомити представників зацікавлених міжнародних правоохоронних органів з сучасними методиками запобігання і розкриття злочинів, пов'язаних із незаконним обігом ядерних матеріалів. Окрім того, мова піде про особливості фізичного захисту об'єктів атомної інфраструктури, а також про методологію реагування на злочини, пов'язані з використанням радіоактивних і ядерних матеріалів.

Нагадаємо, навесні 2016 року президент Петро Порошенко взяв участь у саміті з ядерної безпеки в Вашингтоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram