ГоловнаСуспільствоПодії

На Михайлівській у Києві сталася сутичка з поліцією (оновлено)

Активісти намагалися пронести і встановити на Майдані намет.

На Михайлівській у Києві сталася сутичка з поліцією (оновлено)
Фото: Александр Рудоманов

Біля готелю "Козацький" на вулиці Михайлівській у Києві сталася сутичка між активістами й поліцією. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Кілька десятків людей намагалися пронести на Майдан Незалежності намет, щоб влаштувати біля нього акцію протесту. Співробітники поліції відібрали намет. Обурені учасники спробували його повернути, після чого сталася сутичка.

За словами протестувальників, вони мали намір провести акцію "проти свавілля влади". Серед активістів також був відсторонений мер Конотопа Артем Семеніхін. Він закликав усіх йти на Майдан і чекати, поки активісти привезуть намети туди.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Оновлення 17.00. У поліції заявили, що причиною сутички на вулиці Михайлівській у Києві була інформація про небезпечний предмет. Про це повідомив начальник департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, пінформує "112 Україна".

"Я категорично спростовую застосування спецзасобів, зокрема гумових кийків і сльозогінного газу. Поліція перевіряє оперативно інформацію про можливе перенесення або ввезення в центральну частину міста, де проходить багато масових заходів і знаходяться тисячі людей, заборонених предметів або таких, які можуть становити потенційну небезпеку", - зазначив Шевченко.

Він додав, що в цьому випадку була оперативна інформація про потенційно небезпечний предмет в одному з транспортних засобів.

"Цей транспортний засіб було оперативно блоковано, і поліція хотіла перевірити його. Це абсолютно законна вимога. Особи, які там були, почали цьому перешкоджати, була певна емоція, штовханина, і саме ця перешкода, на наш погляд, свідчить про те, що не такі вже миролюбні наміри були у тих, хто хотів цей предмет ввезти в центральну частину міста. Люди, які перешкоджали, кинули дві петарди. Вони бабахнули, був дим, і це емоційно могло спровокувати ситуацію", - додав Шевченко.

Він підкреслив, що зараз інцидент вичерпано, "небезпечний" предмет вилучили - ним виявився великогабаритний військовий намет.

Нагадаємо, сьогодні на Софійській площі пройшов молебень за автокефалію, в якому взяли участь близько 30 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram