ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник ОБСЄ тричі за тиждень фіксував конвої з РФ, що заїжджали вночі на Донбас

У конвоях були помічені військові вантажівки, зенітна установка, бронетранспортер.

Безпілотник ОБСЄ тричі за тиждень фіксував конвої з РФ, що заїжджали вночі на Донбас
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі ОБСЄ цього тижня тричі фіксували автоколони з РФ на території окупованого Донбасу. Про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, пише Громадське.

"Цього тижня СММ ОБСЄ тричі фіксувала конвої, які заїжджали і виїжджали з території України. Всі вони були помічені безпілотниками дальнього радіусу дії вночі, на ґрунтових дорогах і в місцях, де немає офіційних пунктів перетину кордону з РФ. Ми фіксували ці конвої три ночі поспіль - в ніч на 12, 11 і 10 жовтня", - розповів Хуг.

Всі конвої були помічені неподалік від селища Манич, яке приблизно за 76 кілометрів на схід від Донецька біля неконтрольованого відрізка кордону України з РФ.

"Щоразу ці конвої складалися з різних машин. Ми фіксували вантажівки військового типу, цивільні. Що цікаво, в останніх двох конвоях ми зафіксували зенітну установку, встановлену на одній з вантажівок, яка рухалася з боку кордону з Росією. А в ніч на 12 жовтня - бронетранспортер на причепі, теж недалеко від кордону з Російською Федерацією, де немає пунктів пропуску", - наголосив Хуг.

Як повідомлялося раніше цього тижня, міжнародні спостерігачі ОБСЄ виявили на Донбасі військову техніку Російської Федерації, зокрема системи залпового вогню "Град".

Також цього тижня бойовики обстріляли патруль ОБСЄ під час зміни персоналу на ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram