ГоловнаСуспільствоЖиття

У Середземному морі затримали українську яхту з 60 мігрантами

За два роки для переправлення нелегальних мігрантів морем завербували щонайменше 12 громадян України.

У Середземному морі затримали українську яхту з 60 мігрантами
Фото: dpsu.gov.ua

У Середземному морі завдяки співпраці Державної прикордонної служби та Європейського поліцейського управління (Європолу) затримали українську яхту з 60 мігрантами.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Встановлено, що за останні два роки для переправлення нелегальних мігрантів морськими шляхами завербували щонайменше 12 громадян України.

"Злочинці, користуючись людською бідою, обходять національне законодавство одночасно декількох країн і, як результат, організовують незаконне переправлення біженців, у тому числі в країни Європи, особливо нелегальних мігрантів із Близького Сходу", - зазначають прикордонники.

Прикордонники отримали інформацію про наміри одного з таких угруповань. До його складу входили громадяни Іраку, Сирії, Туреччини, Італії та Греції. Також до незаконної діяльності залучали українців, які перебувають за кордоном.

"Наші співвітчизники виступали в ролі виконавців переправлення морем нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції та Італії на маломірних суднах. Відомо про щонайменше 12 громадян України - жителів Полтавської, Одеської та Донецької областей", - йдеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

У результаті вжитих спільних заходів правоохоронні органи Греції затримали українське судно. На ньому було 57 мігрантів і троє українців - членів екіпажу.

Наступного дня в аеропорту Афін затримали одного з учасників злочинної організації, який протягом 2017-2018 років вербував громадян України.

"Переважно щоб спонукати українців до здійснення протиправної діяльності, застосовувалися шахрайські методи переконання, їм не називали справжньої мети перевезення осіб на прогулянкових яхтах і в 100% випадків не повідомляли негативних наслідків у разі їх затримання правоохоронними органами", - наголошено в повідомленні ДПСУ. Нагадаємо, в червні в Середземномор'ї затримали трьох українців, які на яхті доправляли мігрантів у країни ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram