ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули четверо військовослужбовців, троє поранені

Бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі загинули четверо військовослужбовців, троє поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, 12 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Унаслідок обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули і троє отримали поранення. Двоє військовослужбовців отримали смертельні поранення в результаті підриву на мінно-вибуховому пристрої", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Бойовики вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також прицільний вогонь вів снайпер.

Під обстріл потрапили позиції ЗСУ в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Степове, Троїцьке, Луганське, Майське, Зайцеве, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське і Широкине.

Укріппункти бійців ООС у районі Кримського, Новотошківського, Майського, Новолуганська і Красногорівки обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. З мінометів 82-го калібру били по опорних пунктах ЗСУ поблизу Кримського, Новотошківського, Новолуганська, Авдіївки, Красногорівки, Гнутового і Лебединського. Захисників Золотого і Гнутового також обстрілювали протитанковими ракетами, а Кримського і Майського - з озброєння бойових машин піхоти. По позиціях військових поблизу Новотошківського вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. Опорний пункт у районі Гнутового обстрілював снайпер.

За даними української розвідки, упродовж доби шістьох бойовиків знищено і 10 отримали поранення.

З початку поточної доби зафіксовано три обстріли на Маріупольському напрямку - в районі Гнутового і Широкиного. Вогонь вели з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, важке озброєння не застосовували.

Нагадаємо, раніше сили ООС просунулися на 1,2 км біля Волновахи і зачистили від бойовиків занедбане село.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram