ГоловнаСуспільствоЖиття

Авіація ДСНС почала гасити пожежу на арсеналі в Ічні

Задіяно два літаки Ан-32П, пожежні танки, автоцистерни та машини розгородження.

Авіація ДСНС почала гасити пожежу на арсеналі в Ічні
Фото: dsns.gov.ua

Державна служба з надзвичайних ситуацій України задіяла два літаки Ан-32П до гасіння пожежі на території військового складу Міністерства оборони в Ічнянському районі Чернігівської області.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, на 11:00 середи авіація провела повітряну розвідку технічної території арсеналу та здійснила 5 скидів води - всього 40 тонн.

До ліквідації пожежі залучено дві інженерні машини розгородження, 4 пожежні танки Збройних сил України і 2 літаки Ан-32П ДСНС. Для заправки водою пожежних танків залучено 12 автоцистерн.

Нагадаємо, пожежа і вибухи на складах боєприпасів Міністерства оборони України біля смт Дружба (Ічнянський р-н Чернігівської обл.) почалися вночі у вівторок, 9 жовтня. Через НП з 38 населених пунктів евакуювали населення - близько 12,5 тисячі жителів. Загиблих і поранених у результаті пожеж немає.

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність" (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема відпрацьовують версію про ймовірну диверсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram