ГоловнаСуспільствоВійна

Сили ООС просунулися на 1,2 км вперед і зачистили від бойовиків покинуте село

На покинутій жителями території виявлено сліди присутності російської армії.

Військовослужбовці зі складу операції Об'єднаних сил звільнили від бойовиків селище у Волноваському районі Донецької області і просунулися на 1,2 км. Про це повідомив прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Об'єднані сили провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, розташованого в "сірій" зоні. Село, в якому до війни проживало 80 осіб, протягом чотирьох років війни залишалося порожнім", - сказано в повідомленні.

Мирні жителі покинули село, оскільки російсько-окупаційні війська, незважаючи на Мінські угоди, заходили в селище, грабували будинки і тримали людей у страху. Після того, як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в покинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії.

Щоб виключити небажані провокації, спецназівці Об'єднаних сил провели спецоперацію із зачистки "сірої" зони. Українські військові просунулися на 1200 метрів, розмінували підходи з української сторони, виставили секрети і заслони.

У селищі виявлено докази присутності російської армії.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики здійснили 39 обстрілів, у результаті загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram