ГоловнаСуспільствоЖиття

Батьки, які довели 3-річного хлопчика до смерті, отримали тюремні терміни в Харкові

31-річного батька посадили на 10 років, матір загиблого хлопчика - на 8 років.

Батьки, які довели 3-річного хлопчика до смерті, отримали тюремні терміни в Харкові
Фото: Сергей Нужненко

Харківська місцева прокуратура №2 довела в суді провину батьків, які до смерті замордували свого 3-річного сина. Про це повідомляє прес-служба відомства.

На сьогоднішньому засіданні Жовтневого райсуду Харкова батька загиблого хлопчика засуджено до максимального терміну - 10 років позбавлення волі. Мати дитини отримала 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування встановило, що раніше судимий за крадіжку чоловік систематично бив дитину. Це відбувалося в присутності матері, проте вона навіть не намагалася зупинити знущання. Незважаючи на заподіяні дитині важкі травми, батьки не звертатися до медиків. Швидку до виснаженого хлопчика викликала сусідка, яка прийшла в гості.

Дитину госпіталізували в стані сильного виснаження з численними тілесними ушкодженнями. Наступної доби хлопчик помер, не опритомнівши. Згідно з висновками експертів, смерть дитини настала в результаті голоду і постійного фізичного і психологічного насильства, яке мало ознаки мордування і тривало понад рік.

До судового вироку батько загиблого малюка перебував під вартою. Мати, яка на той момент була вагітною, а потім народила дитину - під домашнім арештом. На вимогу прокуратури відразу після винесення вироку суд замінив жінці запобіжний захід. Її взяли під варту просто в залі суду.

У справі про загибель дитини проходять також співробітники соціальних служб, які отримували інформацію про неналежний догляд за дитиною, але не перевірили її і не забрали хлопчика з родини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram