ГоловнаСуспільствоПодії

Через отруєння у дитсадку в Нетішині госпіталізовано вже 36 осіб

За останню добу до лікарні звернулися 11 осіб.

Через отруєння у дитсадку в Нетішині госпіталізовано вже 36 осіб
Фото: www.rusnovosti.ru

Кількість госпіталізованих в результаті отруєння в дитячому садку Нетішина Хмельницької області зросла до 36. Про це повідомляє поліція Хмельницької області станом на неділю.

"Наразі на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні перебувають 36 хворих (29 дітей і 7 дорослих)", - зазначили у поліції.

Там додали, що діти віком від трьох до шести років із симптомами отруєння почали надходити до лікарень міста ще з вечора 3 жовтня.

Станом на 6 жовтня у медичних закладах Нетішина перебувало 22 вихованці дитсадка та троє дорослих - 33-річна няня, 45-річна вихователька та її 20-річний син.

За фактом масового отруєння дітей і дорослих відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь".

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, чи обмеження волі на строк до трьох років.

"Наразі слідчі призначили низку експертиз з метою встановлення причин отруєння", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в ДНЗ "Веселка" міста Нетішин Хмельницької області сталося масове отруєння дітей. Основні клінічні прояви отруєння у постраждалих - підвищення температури тіла до 40С, нудота, блювання, пронос, болі в животі і слабкість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram