ГоловнаСуспільствоОсвіта

З 2021 року, випускники, які не склали математку, не отримають атестатів про повну загальну освіту

Тестування з математики на академічному і профільному рівнях стане обов'язковим.

З 2021 року, випускники, які не склали математку, не отримають атестатів про повну загальну освіту
Фото: moy-mir.ucoz.ru

Міністерство освіти вирішило ввести обов'язкове зовнішнє тестування з математики для випускників шкіл з 2021 року. Про це повідомляє Центр оцінювання якості освіти.

"27 вересня відбулася колегія Міністерства освіти і науки України, на якій розглянули питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання. За її підсумками прийнято кілька рішень. Зокрема, починаючи з 2021, проходження державної підсумкової атестації з математики стане обов'язковим для випускників установ загальної середньої освіти", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що атестація передбачатиме виконання завдань двох рівнів складності: академічного і профільного. Щонайпізніше жовтня 2019 року Український центр оцінювання якості освіти оприлюднить для загального ознайомлення демонстраційні зразки завдань з математики, які будуть використовуватися для підсумкової атестації у форматі зовнішнього незалежного оцінювання.

Рішенням колегії було також визначено, що, починаючи з 2021 року, особа, яка не зможе успішно пройти державну підсумкову атестацію, не отримає повний рівень загальної середньої освіти.

Нагадаємо, після підведення підсумків зовнішнього тестування-2018 міністр освіти і науки Лілія Гриневич констатувала падіння інтересу до вивчення математичних і природничих дисциплін у середній школі і зниження балів з цих предметів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram