ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти скоротило кількість паперової роботи в школах

Багато повсякденних документів, які веде вчитель, стануть необов'язковими.

Міносвіти скоротило кількість паперової роботи в школах
Фото: interbuh.com.ua

Міносвіти скоротило кількість паперової роботи для співробітників сфери середньої освіти. Нова інструкція з діловодства набула чинності віднині, повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з документом, перелік обов'язкової ділової документації скасовано, кожна школа зможе створити власну інструкції на основі типової. У запропонованому Міносвіти варіанті на 22% менше документів, які повинні обов'язково вести вчителі, бібліотекарі, вихователі та інші співробітники шкіл.

"Ми працювали над цим документом кілька років. Були залучені експерти, працівники МОН і громадські організації. Окремо проводилося опитування вчителів, щоб визначити, від яких саме вимог вони потерпають найбільше. На жаль, у процесі узгодження документів, зокрема з Державною архівною службою, нам довелося скоротити перелік новацій, але навіть так вийшов документ, який впорядковує систему документообігу і зменшує бюрократичне навантаження на адміністрацію школи і кожного вчителя", - розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Віднині стають необов'язковими плани роботи класних керівників, методичних об'єднань, гуртків, спортивних секцій, поурочні плани, які будувалися на основі календарно-тематичних. Такі документи можуть створюватися за рішенням шкільної педради і мати довільну форму і структуру.

Також у довільній формі передбачено і створення календарно-тематичних планів, єдина вимога до них - відповідність навчальній програмі.

З текстом інструкції, а також з листом-роз'ясненням МОН щодо переліку документів у навчальних закладах можна ознайомитися за посиланням: https://mon.gov.ua/storage/app/uploads/public/5bb/715/ 122 / 5bb71512277b6672974942.pdf.

Нагадаємо, на початку вересня міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що не може зараз обіцяти підвищення зарплати для педагогів у 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram