ГоловнаСуспільствоПодії

Дронов у суді розповів свою версію смертельної харківської ДТП

Чоловік бачив Lexus Зайцевої, але не думав, що її машина може не зупинитися.

Дронов у суді розповів свою версію смертельної харківської ДТП
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Геннадій Дронов, який є одним з учасників ДТП у Харкові, в результаті якої восени минулого року загинули шестеро людей, дав перші свідчення в суді.

Як повідомляє місцеве видання NewsRoom, він попросив вибачення в родичів усіх жертв і постраждалих у результаті аварії. При цьому він вказав, що не винен у трагедії.

"Той факт, що я не визнаю свою провину в цій трагедії, не може бути обтяжувальною обставиною. На моєму місці міг опинитися будь-хто з водіїв, які проїжджають це перехрестя. Я не визнаю свою юридичну провину, але я винен як людина. Тисячу разів пошкодував, що опинився того вечора в тому місці і що народився", - заявив харків'янин.

Чоловік стверджує, що зупинився на перехресті і побачив вдалині фари автомобіля Lexus, проте не повважав їх небезпекою для себе. Водій Volkswagen Touareg заявив, що не подумав про те, що інша машина може не зупинитися, і тому не встиг зреагувати, коли та вилетіла перед ним.

"Я загальмував не менш ніж за 23 метри до перехрестя, щоб було видно світлофор-дубль. Не пам'ятаю, на який сигнал рушив, але відразу ж за мікроавтобусом, який стояв у крайній лівій смузі. На той момент моя швидкість становила близько 40 кілометрів на годину. Звукового сигналу при цьому я не чув", - розповів Геннадій Дронов.

У своїй промові чоловік заявив, що відразу після аварії не зміг підійти до потерпілих, потім був у лікарні, а тоді йому потрібен був час, щоб "усе осмислити".

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова в Харкові сталося зіткнення Volkswagen Touareg Геннадія Дронова та Lexus Олени Зайцевої, після якого Lexus вилетів на тротуар і врізався в людей. П'ятеро пішоходів у віці від 19 до 46 років загинули на місці, ще одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні. Шестеро людей отримали травми різної тяжкості.

Обоє підозрюваних - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - перебувають під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram