ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві напали на будинок судді Деснянського райсуду (оновлено)

Постраждала суддя Наталія Буша, її чоловікові-адвокату прострелили ноги.

У ніч з 30 вересня на 1 жовтня в Києві було скоєно напад на будинок, де проживає суддя Деснянського районного суду Києва Наталія Буша.

Про це пише "Судово-юридична газета".

Будинок розташований у Новонаводницькому провулку (Печерський район столиці). Суддя живе в ньому з чоловіком - адвокатом Андрієм Бушею - і маленькою дочкою.

У неділю ввечері адвокат повернувся додому своїм автомобілем Honda з супермаркету. В цей час його схопили нальотники, які сиділи в засідці поряд з будинком.

Вони побили адвоката, прострелили йому ноги і потягли в будинок. Дізнавшись код від сейфа, грабіжники заволоділи цінностями - 4300 доларів, 300 євро та намистом з дорогоцінних каменів. Увесь цей час у будинку була і дружина адвоката з малолітньою дитиною, яких грабіжники, погрожуючи пістолетом, зачинили в туалеті.

Йдучи, злочинці мали намір кинути в будинок, де проживає суддя, гранату, але Наталія Буша буквально вмовила їх цього не робити, побоюючись, що постраждає дитина. Після цього суддя викликала поліцію і швидку допомогу.

Утікаючи з місця злочину, злочинці зіткнулися з екіпажем патрульної поліції, відкрили по поліцейських вогонь і кинули в них гранату. Один із поліцейських отримав поранення. Після перестрілки злочинцям вдалося втекти, проте незабаром поліцейські виявили тіло мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями.

Не виключено, що це один зі спільників бандитів.

Оновлення. За фактом розбійного нападу і стрілянини поліція відкрила два кримінальні провадження, повідомив голова столичної поліції Андрій Крищенко.

"За результатами подій слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ст. 348 зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу) і ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення", - сказано в повідомленні.

"Зараз ми можемо точно говорити про те, що загиблий був причетний до скоєння розбійного нападу на приватний будинок. Про це свідчать і вилучені речові докази. Поки що ми не встановили анкетних даних цієї особи, але ми над цим працюємо. Також проводяться розшукові заходи стосовно щонайменше ще одного спільника, який безпосередньо відкрив вогонь по поліцейських", - сказав Крищенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram