ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці виявили підпільний "водопровід" до Криму з Херсонської області

Свердловина розташована за 15 метрів від лінії розмежування.

Правоохоронці виявили підпільний "водопровід" до Криму з Херсонської області
Фото: gp.gov.ua

Правоохоронці виявили підпільний трубопровід для транспортування води в анексований Крим із території Херсонської області.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Відзначають, що свердловина розташована за 15 метрів від лінії розмежування. За попередньою інформацією, замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року і веде до промислового підприємства.

"Під час досудового розслідування кримінального провадження стосовно ЗАТ "Кримський Титан", були проведені обшуки за місцем розташування двох свердловин у Каланчацькому районі, які, згідно з технічною документацією, призначалися винятково для видобутку підземних вод і їх поставки на вказане підприємство. За результатами обшуків було виявлено, що від однієї зі свердловин проходить прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованої території в напрямку заводу ПрАТ "Кримський Титан". За допомогою труб здійснювалася прихована і необлікована подача води", - повідомили в Генпрокуратурі.

Відзначають, що ймовірна потужність виявленої врізки в одній зі свердловин - 250 кубометрів води на годину.

Під час слідчих дій поставки були зафіксовані і припинені. Прокуратура встановлює осіб, які можуть бути причетні до обладнання цього "водогону".

Нагадаємо, після анексії Криму Росією в 2014 році поставки води на півострів були припинені. Українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання буде відновлене тільки після деокупації півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram