ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області затримали чоловіка з 10 кг марихуани в трилітрових банках

Поліція викрила організатора поставок елітної марихуани з Черкаської області в Київську.

Співробітники Національної поліції викрили та затримали організатора поставок елітної марихуани з Черкаської області в Київську.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

34-річний житель міста Жашків перевозив на автомобілі в скляних банках більш ніж 10 кг висушеної, подрібненої і готової до вживання марихуани на 250 тис. гривень. Її вилучили та направили на експертизу.

Чоловіка затримали за ст. 208 КПК України. До обрання запобіжного заходу він перебуватиме в ізоляторі тимчасового утримання.

Слідчі дії тривають. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК. Затриманому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відзначимо, що напередодні співробітники Служби безпеки знищили 60 тисяч кущів конопель, знайдені на таємному полі в Черкаській області. Плантація займала площу три гектари і була розташована між двома лісосмугами.

Нагадаємо, в липні Конституційний суд Грузії визнав покарання за вживання марихуани неконституційним. У постанові суду зазначалося, що вживання марихуани "є сферою, захищеною правом на вільний розвиток особистості". У листопаді минулого року КС Грузії декриміналізував вживання марихуани.

У вересні цього року Конституційний суд Південної Африки легалізував використання марихуани дорослими в приватних місцях, а також вирощування її для особистого вживання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram