ГоловнаСуспільствоВійна

"Конфлікт на Донбасі можна припинити дуже швидко", - Хуг

Голова СММ ОБСЄ на Донбасі дав інтерв'ю російському "Коммерсанту".

"Конфлікт на Донбасі можна припинити дуже швидко", - Хуг
​Александр Хуг
Фото: dsnews.ua

Ситуацію на Донбасі можна стабілізувати за наявності політичної волі, але її поки що немає. Таку заяву зробив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

"Ви ж, як і я, прекрасно розумієте, що цей конфлікт можна припинити дуже швидко. Ми неодноразово ставали свідками того, як після оголошення сторонами чергового припинення вогню кількість порушень за короткий період часу різко знижувалася. Тобто якщо надходив наказ припинити вогонь, він виконувався. Це означає, що за наявності політичної волі ситуацію з безпекою в регіоні можна було б стабілізувати. Але поки що цієї волі немає", - сказав Хуг в інтерв'ю, опублікованому в середу в газеті "Коммерсант".

При цьому він підкреслив, що жителі Донбасу "розчаровані тим, що конфлікт триває".

"Мирні громадяни по обидва боки лінії зіткнення неодноразово говорили нам, що це не їх конфлікт і що вони лише хочуть, щоб він припинився", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, за даними СММ ОБСЄ, в січні-серпні цього року в зоні бойових дій на Донбасі загинули 160 осіб. Хуг називав ситуацію на сході "нестабільною та непрогнозованою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram