ГоловнаСуспільствоЖиття

Після бійки "тітушок" з місцевими і поліцією в Бучі забудовник усе-таки вирубав ліс

Поліція відпустила "тітушок" - і вони повернулися.

Після бійки "тітушок" з місцевими і поліцією в Бучі забудовник усе-таки вирубав ліс
Фото: жителей дома на Лесной

У Бучі під Києвом після вчорашньої бійки між "тітушками", поліцією і місцевими мешканцями все-таки вирубали ліс. Про це пише у своєму фейсбуці місцева жителька Аліна Лісунова.

"Лісу більше немає. Вирубка повторно почалася після 17:00. За півгодини до цього поліція відпустила 20 затриманих вранці "тітушок", - розповідає Лісунова. За її словами, поліція "раптово заблукала" і місцеві захищали ліс самі: "Їх били ногами по головах, труїли газом. Одного із захисників відвезли в лікарню".

Знищено понад сотню дерев, з них значна частина - дуби і граби, яким було по кілька сотень років. "Ми хотіли зробити тут пам'ятку природи, але не встигли", - пише місцева мешканка.

Нагадаємо, ділянку, на якій до вчорашнього дня був ліс, орендує ТОВ «Комфорт ЛТД». Інвестор - відомий ірпінський забудовник - "Орлан Інвест-груп". Виконавчий комітет 4 вересня прийняв рішення провести експертизу дерев на їх приналежність до пралісів і природних пам'ятників місцевого значення. До того часу муніципалітет рекомендував орендарям утриматися від будь-якої роботи на ділянках і зобов'язав комунальне підприємство «Бучзеленбуд» викликати правоохоронців, якщо почнеться вирубка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram