ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці відремонтували пошкоджений Південно-Донбаський водовід

Також розпочато роботи зі зміцнення дамб шламонакопичувачів Торецького фенольного заводу.

В Авдіївці відремонтували пошкоджений Південно-Донбаський водовід
Фото: facebook.com/pressjfo.news

В Авдіївці завершено аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водогону, що виникли внаслідок обстрілу з боку бойовиків.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню.

Працівники комунального підприємства "Вода Донбасу" ліквідували чотири прориви 1-ї і 2-ї нитки Південно-Донбаського водогону. Відновлено водопостачання Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Курахового, Павлополя, Селидового та Волновахи.

Крім того, розпочато черговий етап робіт зі зміцнення дамб шламонакопичувачів першої та третьої черг Торецького фенольного заводу.

"З 10 липня по 1 серпня 2018 року дамбу шламонакопичувача 3-ї черги, пошкоджену в результаті обстрілів, зміцнили, використавши понад 2600 тонн будівельного матеріалу. Небезпеку екологічної та гуманітарної катастрофи вдалося знизити. Однак для повного відновлення дамби потрібен ще як мінімум місяць роботи. Тому українською стороною СЦКК було організовано взаємодію з представниками СММ ОБСЄ для отримання гарантій безпеки від окупаційної адміністрації РФ і забезпечення дотримання режиму припинення вогню на час проведення робіт", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що в результаті напружених переговорів вдалося отримати гарантії безпеки для продовження робіт до 21 листопада. Протягом цього часу укріплять дамбу шламонакопичувачів першої та третьої черг, а також оновлять контрольні свердловини для забору проб ґрунту на предмет хімічного забруднення.

Нагадаємо, наприкінці серпня на Південно-Донбаському водопроводі почали розмінування і ремонтно-відновлювальні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram