ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бучі "тітушки" побилися з поліцією і місцевими жителями, які протестували проти вирубки лісу

Забудовник вирішив вирубати дуби, яким було кілька сотень років.

У Бучі під Києвом "тітушки", які захищають вирубку лісу, побилися з місцевими жителями і поліцією. Про це LB.ua повідомили місцеві жителі.

"Сьогодні близько 9-ї ранку на ділянку під'їхали декілька автомобілів і автобус. З них вийшли люди і почали рубати ліс - унікальні для Бучі граби і дуби, яким по кілька сотень років", - розповідає мешканець будинку за адресою Лісова, 1-Б Юрій Єрмолаєв.

Місцеві жителі вийшли до робітників і спробували зупинити вирубку, але ті залучили "тітушок". Почалася бійка. "Тітушки" вигнали місцевих з ділянки, а коли приїхали поліцейські - і їх теж.

Через дві години, розповідає Єрмолаєв, прибуло поліцейське підкріплення. До цього часу також зібралася велика група місцевих активістів. Єрмолаєв каже, що чув постріли з боку "тітушок". Після ще однієї сутички з місцевими жителями і поліцією "тітушки" кинулися тікати.

Мешканка однієї з квартир будинку Наталія Смаль каже, що її ледь не поранили. Вона вилізла на паркан, щоб сфотографувати масштаби вирубки.

"Чую крик: "Зніми її!", - розповідає Смаль. - Там хлопці були з закритими обличчями. У одного в руках блиснуло щось чорне, як зброя. У мене під ногами щось почало вибухати і диміти".

За словами Наталії, правоохоронці спіймали тих "тітушок", хто не встиг втекти. Керівник прес-служби міліції Київської області Микола Жукович повідомив, що затримати вдалося 18 порушників. До райвідділу їх ще не доставили - на місці вилучають "предмети, схожі на зброю". Активісти пишуть заяви, на ділянці працюють експерти.

За словами Юрія Єрмолаєва, робітники встигли знищити близько 30 дерев. Заступник міського голови Бучі Тарас Шаправський повідомив, що працівники "Бучазеленбуду" зараз з'ясовують точну кількість. Міська рада Бучі визначатиме масштаби завданих збитків і вимагатиме грошової компенсації.

Місцева мешканка Аліна Лизунова розповіла LB.ua, що ділянку орендує ТОВ "Комфорт ЛТД". Інвестор - відомий ірпінський забудовник - "Орлан Інвест-груп". Виконавчий комітет 4 вересня прийняв рішення провести експертизу дерев на їх приналежність до пралісів і природних пам'ятників місцевого значення. До того часу муніципалітет рекомендував орендарям утриматися від будь-якої роботи на ділянках і зобов'язав комунальне підприємство "Бучзеленбуд" викликати правоохоронців, якщо почнеться вирубка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram