ГоловнаСуспільствоЖиття

Після нападу Гандзюк перенесла вже 11 операцій

Лікарі поки що не відкидають можливих ризиків і загрози життю постраждалої.

Після нападу Гандзюк перенесла вже 11 операцій
Фото: facebook.com/uakateryna

Упродовж 50 днів після замаху активістка і співробітниця Херсонського міськвиконкому Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

Про це повідомляє "Центр інформації з прав людини" з посиланням на чоловіка потерпілої Сергія Денисова.

За його словами, одинадцяту операцію було проведено 18 вересня.

"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати, це постійно в процесі обговорення. Адже це складний випадок через таке масивне ураження кислотою", - розповів Денисов.

Чи планують продовжити лікування за кордоном, теж наразі невідомо.

"Зараз питання про лікування за кордоном складно порушувати, оскільки стан нестабільний і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами", - розповів Денисов.

Він також зазначив, що серед успішних результатів лікування - це врятування очей, тобто збережено зір, уже частково нова шкіра, яка прижилася, і загалом поліпшення загального стану потерпілої.

"Утім лікарі все ще не відкидають можливих ризиків, а отже, і загрози життю через найменшу інфекцію, яка може перешкодити лікуванню і одужанню, тому Катерина досі в реанімації. Тобто її стан треба постійно підтримувати", - додав він.

Нагадаємо, 31 червня в Херсоні співробітницю міської ради та активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція розслідує напад як замах на вбивство. Слідство підозрює в скоєнні нападу п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбіна, інформацію про замовників засекречено.

Усім п'ятьом підозрюваним суд уже обрав запобіжний захід: четверо були взяті під варту, одного - Вишневського - відпустили під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram