ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов узяв участь у випробуванні нових українських безпілотників, зброї і техніки

На полігоні також продемонстрували нові боєприпаси українського виробництва.

На військовому полігоні Збройних Сил України пройшли випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, зброї і військової техніки, в яких узяв участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

За словами Турчинова, новий безпілотник здатен проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий до впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин. Також новий БПЛА може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

"Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами у співпраці з нашими іноземними партнерами", - зазначив секретар РНБО.

Фото: Прес-служба РНБО

Також були продемонстровані льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів "Скаут" і АК1-3.

"Ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку і швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, а також з комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі і вдень, і вночі, зокрема працюючи в безпілотному режимі", - зазначив Турчинов .

Фото: Прес-служба РНБО

Військові також випробували модернізовану зенітну установку ЗУ-23-2. За словами секретаря РНБО, поєднання з електронною системою автоматичного знаходження цілі і управління веденням вогню дозволить ЗУ надійно знищувати повітряні і наземні цілі, зокрема безпілотники, які перебувають на озброєнні РФ.

Фото: Прес-служба РНБО

"Важливою деталлю цієї модернізації є можливість управління відразу декількома зенітними установками на відстані із захищених позицій, не наражаючи на ризик життя військовослужбовців", - підкреслив Турчинов.

Фото: Прес-служба РНБО

На полігоні продемонстрували і випробували також нові боєприпаси українського виробництва, зокрема ракети РС-80 і осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 "Рапіра".

Нагадаємо, 6 вересня РНБО ухвалила оборонний бюджет на 2019 рік. На потреби сектору безпеки і оборони України буде спрямовано понад 5% ВВП. Одним з важливих пріоритетів бюджету визначено істотне збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.

Також, за словами Турчинова, серед пріоритетних напрямків - фінансування заходів розробки, підготовки виробництва і закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки, зокрема сучасного високоточного ракетного озброєння, а також посилення системи протиповітряної оборони держави і можливостей авіації Повітряних сил ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram