ГоловнаСуспільствоПодії

Комунальникам завадили проводити роботи на спірній ділянці біля метро "Осокорки"

Забудовник добився судової заборони на будь-яку діяльність у цьому місці.

Співробітники комунального підприємства "Київблагоустрій" зіткнулися з опором представників забудовника на спірному пустирі автомобільної розв'язки біля станції метро "Осокорки".

Як повідомляє кореспондент LB.ua, в цьому місці регулярно відбуваються підтоплення підземного переходу, і "Київблагоустрій" хотів приступити до ремонту ливнівок і каналізаційних колодязів. Однак проблема в тому, що ця земельна ділянка на проспекті Бажана є предметом судової тяганини з київським забудовником, який отримав рішення суду на заборону будь-якої діяльності на цій території.

Комунальні служби розрили пішохідну доріжку, яка знаходиться на балансі місцевого дорожньо-експлуатаційного управління, але представники забудовника фізично все одно заблокували роботи.

Це вже друга за тиждень спроба приступити до ремонту дощової системи. Було перевірено дозвільні документи і викликали поліцейських.

Нагадаємо, що на спірній ділянці раніше планували будівництво ТРЦ Le Boulevard.

За інформацією забудовника, Le Boulevard був спроектований як торговий центр районного масштабу і орієнтований на покупців, які прямують від метро до житлового масиву (транзитний потік - до 34 000 осіб на день). Площа комплексу повинна була становити 3 900 кв. м. Передбачуваний термін будівництва - 6 календарних місяців.

У травні 2015 року на місці будівництва відбулася масова бійка, після чого мер Києва Віталій Кличко зайняв позицію активістів і доручив розглянути питання про негайне розірвання договору з компанією-забудовником ТОВ "Скай-Буд ЛТД". Київська міськрада розірвала угоду із забудовником на Осокорках 28 травня 2015 року.

У серпні 2018 року КП "Київблагоустрій" підписало договір з ТОВ "Ремжилсервіс" на проведення капремонту трьох підземних переходів у Києві, в тому числі двох на транспортній розв'язці ст. м. "Осокорки". Перший підземний перехід розташований у напрямку вул. Завальної, другий - у напрямку ЖК "Південні ворота". Обидва договори передбачають демонтажні роботи (асфальтового покриття, облицювання стін і ливнівок), ремонт стін, стель, проведення гідроізоляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram