ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області в результаті спроби захоплення елеватора постраждали семеро людей (оновлено)

Серед постраждалих - високопоставлений співробітник місцевої поліції і жінка. Одного з "тітушок" затримали.

У селищі Занки Харківської області сталася збройна спроба захоплення елеватора. Під час сутичок із застосуванням травматичної зброї і газового балончика постраждали четверо людей, у тому числі співробітник поліції.

Про це повідомила прес-служба поліції.

Фото: 2day.kh.ua

Фото: hk.npu.gov.ua

Місцеве видання KHARKIV Today пише, що протистояння виникло на території "Фермерського господарства Строгого О.Ф.".

У суботу, 8 вересня, на територію елеватора прийшли невідомі, назвавши себе новими господарями. Співробітники фермерського господарства відтоді не можуть потрапити на роботу.

Сьогодні конфлікт загострився, оскільки приїхали близько 30 осіб зі зброєю, в балаклавах, камуфляжі. Хто ці люди, невідомо. На місці були 12 співробітників поліції Зміївського райвідділу, але стримати конфлікт їм не вдалося.

Керівник сусіднього фермерського господарства Віктор Проскурін розповів, що в результаті протистояння поранено заступника начальника Зміївського відділу поліції, його "швидка" відвезла непритомного.

Оновлення. Активіст "Національного корпусу" Артем Губенко повідомив Цензор.НЕТ, що під час захисту фермерського господарства в Харківській області від рейдерів були поранені з вогнепальної зброї семеро осіб, серед яких п'ять активістів "Національного корпусу". Також поранення отримали жінка та поліцейський.

Своєю чергою глава "Нацкорпусу" Андрій Білецький у "фейсбуці" зазначив: "Сьогодні в с. Занки на Харківщині рейдерами були поранені мої бойові побратими, з якими я пліч-о-пліч пройшов війну. Ветерани прийшли на допомогу селянам, у яких нахабно "віджимають" фермерське підприємство озброєні бандити".

Пізніше активіст Кирило Яковлєв повідомив, що одного з рейдерів під час спроби втечі затримали.

"Ним виявився 18-річний Максим Ігорович Скоморохов! Поліція і активісти Національного Корпусу стежать, щоб ніхто з рейдерів не втік!", - повідомив активіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram