ГоловнаСуспільствоЖиття

Бронекатери "Лубни" і "Кременчук" вийшли на службу в районі Бердянського порту

Це пов'язано з агресивними діями Російської Федерації.

Бронекатери "Лубни" і "Кременчук" вийшли на службу в районі Бердянського порту
Фото: facebook.com/lavrenyuk.yu

Бронекатери "Лубни" і "Кременчук" вийшли на службу в акваторії Бердянського порту для недопущення незаконних зупинок судів країною-агресором.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк у Фейсбуці.

"З метою посилення військової присутності ВМС України в акваторії Азовського моря та недопущення незаконних зупинок судів з боку країни-агресора, що прямують у Маріупольський і Бердянський торгові порти, в Бердянському МТП був спущений на воду перший бронекатер ВМСУ в Азовському морі "Лубни", - написав він.

Заступник міністра додав, що з 7 години ранку вівторка два бронекатери "Лубни" і "Кременчук" несуть службу в акваторії Бердянського морського порту.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі. Це пов'язано з агресивними діями Російської Федерації.

2018 року Росія почала масово затримувати судна, які прямують до/з українських портів на Азовському морі, для огляду. Держприкордонслужба вважає це методом економічного тиску. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що це початок військово-економічної блокади Азовського узбережжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram