ГоловнаСуспільствоПодії

Окупанти заявили, що "Кримський титан" зупинив роботу, в Херсонській ОДА це заперечують (оновлено)

"Видно труби, які працюють", - Гордєєв.

Окупанти заявили, що "Кримський титан" зупинив роботу, в Херсонській ОДА це заперечують (оновлено)
Фото: infoindustria.com.ua

Завод "Кримський титан" 9 вересня повністю зупинив виробництво. Про це заявив так званий депутат Держдуми Росії від окупованого Криму Михайло Шеремет, передає сайт "Крим.Реалії".

"Останню піч зупинено вдень у неділю... Процес виробництва повинен бути налагоджений без шкоди для екології", - сказав Шеремет.

"Депутат" уточнив, що завод відновить роботу "тільки після проведення модернізації та інвентаризації технологічного процесу виробництва" за дорученням підконтрольного Кремлю "голови" Криму Сергія Аксьонова.

Оновлення 17.00. Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв спростував інформацію про те, що розташований в окупованому Росією Криму завод "Титан" сьогодні припинив роботу. Про це Гордєєв заявив у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Так, видно труби, які працюють, і візуально ми підтверджуємо, що він працює", - заявив Гордєєв.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. За попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

В Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "з профілактичною метою" відправили на відпочинок у кримські санаторії.

7 вересня на погане самопочуття поскаржився 41 прикордонник з Херсонської області. П'ятьох з них госпіталізували.

Україна відкрила кримінальне провадження за фактом токсичного викиду в Армянську. Справу кваліфікували за статтею "Забруднення атмосферного повітря". Також Україна звернеться в ОЗХЗ щодо викидів в Армянську.

8 вересня стало відомо, що через викиди "Титану" з сіл у Херсонській області вивозять дітей та вагітних. Однак за інформацією МінТОТ, у Херсонській області немає необхідності евакуювати населення.

Також станом на 8 вересня по допомогу до медиків зі скаргами на погане самопочуття звернувся 61 український прикордонник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram