ГоловнаСуспільствоЖиття

В Азовському морі ФСБ РФ затримала український балкер

Балкер Amadore був затриманий на шляху з Маріуполя поблизу Бердянська.

В Азовському морі ФСБ РФ затримала український балкер
Фото: Andrii Klymenko\Facebook

Берегова охорона ФСБ Росії в ніч на суботу, 1 вересня, затримала в Азовському морі на шляху з Маріуполя поблизу Бердянська український балкер Amadore. Про це повідомив головний редактор ресурсу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

"О 10:00 ранку суботи судно ще продовжувало стояти. Зазвичай такі затримання тривають близько трьох годин. Однак на шляху до Азовського моря це судно чекало дозволу в Керченській протоці протягом 119 годин", - написав Клименко.

За його словами, власником судна Amadore є компанія з Одеси. Це вже 99 затримання (не рахуючи перевірок перед і в Керченській протоці) з 17 травня 2018 року.

Нагадаємо, раніше ФСБ Росії затримала українське риболовецьке судно в Чорному морі нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут. П'ятьох членів екіпажу - громадян України - доставили в анексований Крим. Понад півтора місяця їх утримували без будь-яких санкцій суду на території прикордонного управління ФСБ Росії в Балаклаві "у нелюдських умовах". Один з рибалок намагався повіситися.

Пізніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала обміняти екіпаж "Норд" на рибалок із судна "ЯМК-0041". У серпні вона домовилася з Москальковою про надання допомоги затриманим морякам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram