ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики взяли Донецьк у кільце військовою технікою

Найближче оточення Захарченка намагається втекти з території "ДНР".

Бойовики взяли Донецьк у кільце військовою технікою
Фото: diena.lt

Після загибелі ватажка "ДНР" Олександра Захарченка бойовики взяли Донецьк у кільце військовою технікою, всі воєнізовані підрозділи НЗФ приведені в бойову готовність. Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

"Всю ніч провів на лінії розмежування, був у Мар'їнці, Красногорівці, Майорську. Бойові дії активно не велися цієї ночі, в Мар'їнці тільки чув автоматні і кулеметні черги", - написав Лисянський.

За його словами, вночі в Донецьку заарештували щонайменше двох осіб. До людей приходили просто у квартири.

Згідно з даними Лисянського, найближче оточення Захарченка намагається втекти з території "ДНР".

"Переодягаються в цивільне і намагаються сховатися. Донецьк взято у кільце військовою технікою, всі воєнізовані підрозділи НЗФ приведені в бойову готовність. Така ситуація за інформацією джерел в НЗФ "ДНР" зберігатиметься 3 дні", - написав Лисянський.

Також він повідомив про зміну в роботі пунктів пропуску на кордоні з окупованою територією.

"КПВВ Майорськ працює тільки на в'їзд у "ДНР". КПВВ Мар'їнка і Гнутове з боку "ДНР" в'їзд і виїзд закрито. З "ДНР" людей не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО. На сьогодні працює лише КПВВ "Станиця-Луганська", - написав Лисянський.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька увечері 31 серпня. За даними росЗМІ, кафе належало начальнику його охорони, а бомбу було закладено в лампу. 

Разом із Захарченком загинув його охоронець. Ще 12 людей отримали поранення.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка Олександра Захарченка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд із "ДНР", спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram