ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко загинув у результаті вибуху (оновлено)

Ватажка "ДНР" убили в ресторані в центрі Донецька.

Захарченко загинув у результаті вибуху (оновлено)
Фото: gazeta.ru/Максим Змеев

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув у п'ятницю, 31 серпня, в результаті вибуху в Донецьку. Разом з ним поранили одного з головних бойовиків Олександра Тимофєєва на прізвисько "Ташкент".

Він помер від отриманих поранень у лікарні, повідомляє портал Life. Інформацію про загибель Захарченка підтвердив РБК один з так званих депутатів "ДНР" Владислав Бриг.

Зазначають, що вибух стався близько 17:30 у ресторані "Сепар", що в центрі окупованого Донецька.

"На місце прибули машини екстрених служб, включаючи поліцію і швидку допомогу. Вся територія оточена", - пишуть сепаратистські ресурси.

Російський "Интерфакс" пише, що бойовики вже затримали підозрюваних.

Це нібито українські диверсанти і пов'язані з ними особи. Вони перебували в автомобілі неподалік від місця вибуху.

У той же час "Лайф" пише, що в замаху на Захарченка підозрюють одного з його охоронців. За даними джерел видання серед бойовиків "ДНР", той зник з місця вибуху. Зараз перекриті всі пропускні пункти на лінії зіткнення і кордони України і РФ для розшуку підозрюваного.

Тим часом речник СБУ Олена Гітлянська підтвердила загибель Захарченка. "Це правда. СБУ вважає це наслідком міжусобних воєн, які давно ведуться між терористами, в тому числі і з їх російськими кураторами", - сказала вона агентству "Українські новини".

Оновлення. Екс-голова "ДНР" Олександр Захарченко перебував у донецькому кафе "Сепар" на поминках за померлим напередодні радянським і російським співаком Йосипом Кобзоном. Про це повідомляють пропагандистські ресурси.

Повідомляється, що захід був організований особистою охороною "голови ДНР".

Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю Олександра Захарченка. Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу через вбивство голови "ДНР".

Нагадаємо, Захарченко очолив "ДНР" у серпні 2014 року, замінивши на цій посаді Олександра Бородая.

Захарченко поповнив низку помітних сепаратистів у Донецькій і Луганській областях, яких ліквідували за останні роки. Вже немає в живих ватажка "Сомалі" Михайла "Гіві" Толстих (лютий 2017 року), ватажка "Спарти" Арсенія "Мотороли" Павлова (жовтень 2016 року), ватажка "Оплоту" Євгена Жиліна (вересень 2016 року).

Польового командира Павла Дрьомова (Батя) підірвали в грудні 2015 року, Олексія Мозгового розстріляли в травні 2015 року, Євгенія Іщенка (Малиш) - в січні 2015 року. У тому ж місяці був ліквідований бойовик Олександр Беднов (Бетмен).

У січні 2017 року Росії помер перший ватажок "ЛНР" Валерій Болотов, його дружина запідозрила отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram