ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада назвала ймовірну причину викидів невідомої речовини в окупованому Криму

Причиною є випаровування вмісту кислотонакопичувача, що використовується філією ТОВ "Титанові інвестиції".

Влада назвала ймовірну причину викидів невідомої речовини в окупованому Криму
Фото: Крым.Реалии

Причиною викидів шкідливої речовини на півночі Криму є спека і тривала відсутність опадів. Про це повідомив російський віце-прем'єр півострова Ігор Михайличенко, передає Крим.Реалії.

"За попередніми даними досліджень, причиною випадання речовини є випаровування вмісту кислотонакопичувача, що використовується філією ТОВ "Титанові інвестиції". Випаданню речовини сприяло тривале підвищення температури атмосферного повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі", - сказав Михайличенко.

За словами віце-прем'єра півострова, прокуратура Армянська щодо керівництва філії ТОВ "Титанові інвестиції" має намір винести подання про усунення порушень, виявлених під час експлуатації кислотонакопичувача.

"Розглядається питання притягнення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог під час поводження з промисловими відходами", - сказав він.

У ніч з 23 на 24 серпня в місті Армянськ стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що на дахах будинків і на листках дерев з'явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стоїть запах кислоти.

27 серпня російська влада Армянська повідомила, що готує запит керівництву заводу "Кримський титан" щодо викидів в атмосферу.

28 серпня Аксьонов написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що ситуація в Армянську "виходить за межі норми".

У МНС Росії по Криму стверджують, що до них не надходили скарги від мешканців північних міст півострова після повідомлень про промислові викиди в районі Армянська і Красноперекопська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram