ГоловнаСуспільствоВійна

Хуг закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися "шкільного перемир'я"

ТКГ у Мінську домовилася про припинення вогню з 29 серпня.

Хуг закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися "шкільного перемир'я"
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися так званого "шкільного перемир'я", яка набуде чинності в середу, 29 серпня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми закликаємо сторони дотримуватися режиму припинення вогню. Ми знаємо, що сторони здатні зупинити бойові дії, якщо вони хочуть цього, і все тепер в їхніх руках. І вони повинні забезпечити, щоб усі в їхніх лавах знали, що необхідно дотримуватися режиму припинення вогню - накази слід віддати й опублікувати, щоб діти спокійно пішли в школу", - сказав Хуг на брифінгу в Донецьку.

Він додав, що для стійкого перемир'я необхідно провести розведення сил і засобів і відвести важке озброєння від лінії зіткнення.

"І якщо будуть реалізовані ці заходи, буде забезпечено стабільний і незворотний режим припинення вогню", - сказав Хуг.

Він також підкреслив, що сторонам необхідно надати безперешкодний доступ спостерігачам СММ ОБСЄ по всій лінії зіткнення.

"Постійні атаки на наші безпілотні літальні апарати не дають нам повністю використовувати наш потенціал для надання сторонам допомоги, щоб вони виконали свої зобов'язання", - сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ.

На останній зустрічі в Мінську Контактна група з урегулювання на Донбасі домовилася про чергове всеосяжне припинення вогню сторонами конфлікту з 00:01 середи, 29 серпня, приурочене до початку навчального року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram