ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК опублікувала наслідки обстрілу бойовиками дитячого садка у Верхньоторецькому

У результаті обстрілу було поранено жінку.

Українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін опублікувала звіт про результати обстрілу російськими терористами дитячого садка у Верхньоторецькому Ясинуватського району Донецької області.

Прес-центр штабу ООС повідомляє, що вранці 28 серпня в українську сторону СЦКК надійшло повідомлення про поранення мешканки населеного пункту Верхньоторецьке.

"Група спостереження української сторони СЦКК прибула на місце події і з'ясувала, що в результаті обстрілу, який вівся збройними формуваннями Російської Федерації 27 серпня 2018 року в напрямку Верхньоторецького, 5.45 мм куля потрапила на територію дитячого садка "Тополька", де поранила громадянку 1990 народження. Під загрозою опинилися діти - вихованці цього дитячого закладу", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"На щастя, почувши перші постріли, вихователі дитсадка негайно завели малюків з двору в приміщення. Інакше наслідки чергової провокації з боку збройних формувань РФ могли б бути дійсно катастрофічними", - зазначають у штабі.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Також 28 серпня до української сторони СЦКК надійшло повідомлення про обстріл збройними формуваннями Російської Федерації населеного пункту Залізне. На місці події представниками української сторони СЦКК було зафіксовано два влучання мін калібру 82 мм, у результаті яких були пошкоджені господарські будівлі на вулицях Рєпіна та Чапаєва. Постраждалих серед мирного населення не зареєстровано.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Так збройні формування Російської Федерації не тільки регулярно порушують режим припинення вогню, а й усе частіше скеровують зброю проти мирного населення, незважаючи навіть на те, що жертвами їхніх злочинів можуть стати невинні діти", - підкреслюють у штабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram