ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала 18 осіб, які зламали двері будівлі на Воздвиженці (оновлено)

Майно майданчика арештували через незаконну зміну власника.

Увечері у вівторок, 28 серпня, невідомі увірвалися до будівлі за адресою вул. Воздвиженська, 56. Про це повідомляє паблік "Наш Київ", відео злому опублікувала у фейсбуці свідок події Ніка Кірєєва.

"Група молодиків була одягнена в чорну форму, шоломи, у руках у них були щити. Один з них став відчиняти двері болгаркою, після чого вони проникли до будівлі. Потім молодики викидати на вулицю охоронців. У цей час на місці була поліція, яка не робила нічого", - сказано в повідомленні.

"Чоловік, який відчиняв двері, звертаючись до співробітників крикнув, що компанія "відбирає будівлю у простих бідних людей", а поліція нічого не робить. Також за словами чоловіка, у будівлі сталася стрілянина, є поранений", - пише "Наш Київ".

Повідомляють, що правоохоронні органи "розбираються в ситуації".

Будівля за вказаною адресою належить ТОВ "РОЙЛАНС-Україна", серед орендарів, зокрема, - електронний майданчик "Держзакупівлі. Онлайн", що належить до системи державних закупівель ProZorro і відкритої системи комерційних закупівель RIALTO.

Оновлення. Правоохоронці затримали 18 осіб, які блокують вхід у будівлю на вулиці Воздвиженській у Києві, повідомила прес-служба столичної поліції. На виклик попрямували наряди патрульних, слідчо-оперативна група Подільського управління поліції і співробітників спецпідрозділу. Правоохоронці виявили на місці 18 осіб у темному одязі, які мали при собі засоби захисту.

Усіх затриманих доправили в управління поліції для дачі пояснень.

"Попередньо відомо, що конфлікт виник між двома суб'єктами власності на вказану будівлю. Поліцейські будуть вивчати документи, надані обома сторонами. Крім того, правоохоронці закликають вирішувати конфлікт у цивільно-правовій площині і не вдаватися до будь-яких протиправних дій", - сказано в повідомленні.

За фактом події порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у липні майно ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн" було заарештовано у справі про незаконну зміну власника. Слідчі встановили, що в одного зі співвласників "відтиснули" його частку 50% у компанії. У судовому реєстрі йдеться, що 3 жовтня 2017 року однією з нотаріальних контор Києва через завдання тілесних ушкоджень бізнесмена змусили підписати фіктивний договір купівлі-продажу частки в товаристві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram