ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала групу осіб за нелегальний канал міжнародного телефонного зв'язку

Зловмисники видавали міжнародні вхідні дзвінки за місцеві.

Кіберполіція затримала групу осіб за нелегальний канал міжнародного телефонного зв'язку
Фото: npu.gov.ua

Кіберполіція затримала групу осіб, яка організувала незаконний канал міжнародного телефонного зв'язку. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Затримані - жителі Києва, а також Чернівецької, Сумської та Рівненської областей. Згідно з повідомленням, підозрювані за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання видавали міжнародні розмови за місцеві. Ці дії завдали шкоди операторам зв'язку, сума збитків може досягати сотень тисяч гривень.

За місцем проживання учасників злочинної групи поліцейські провели одночасно вісім санкціонованих обшуків у трьох регіонах України. Поліцейські під час проведення досудового розслідування встановили, що зловмисники за допомогою спеціального обладнання брали вхідний міжнародний телефонний трафік і перенаправили його у внутрішню телекомунікаційну мережу мобільних операторів України. Для цього вони використовували всесвітню мережу Інтернет, спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та сім-карти національних мобільних операторів.

Поліцейські провели вісім санкціонованих обшуків у містах Чернівці, Рівне, Суми та Київ. За результатами проведених слідчих дій вилучено понад півтори тисячі SIM-карт телекомунікаційних операторів України, комп'ютерну техніку, понад десяток мобільних телефонів і флеш накопичувачі.

Техніку скеровано на проведення всіх необхідних експертиз. Після отримання результатів цих експертиз буде вирішено питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні цього року кіберполіція пред'явила підозру двом росіянам через гральний бізнес в Інтернеті. Йдеться про гральний бізнес, організований у 2010-2012 роках. Пізніше у зв'язку з переслідуванням російських правоохоронних органів вони переїхали в Україну, де продовжили своє заняття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram