ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: Зниклими безвісти після Іловайська лишаються 84 військових

Останки 15 бійців не вдалося ідентифікувати.

Генштаб: Зниклими безвісти після Іловайська лишаються 84 військових
Фото: Макс Требухов

Зниклими безвісти внаслідок Іловайської трагедії 2014 року досі залишаються 84 військовослужбовців, ще 11 чоловік перебувають у заручниках в ОРДЛО. Про це сьогодні повідомив начальник управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо, що 128 військовослужбовців опинилися в полоні. Якщо я не помиляюся, 11 військовослужбовців і співробітників Міністерства внутрішніх справ за епізодом боїв під Іловайськом наразі перебувають у полоні", - сказав Ноздрачов.

За його інформацією, 158 бійців вважалися зниклими безвісти внаслідок подій під Іловайськом, через чотири роки особи багатьох встановлено, але доля 84 військових залишається невідомою. Ноздрачов додав, що до цього числа зниклих безвісти належать тіла і їх фрагменти, які натепер не можуть бути ідентифіковані. 

"У моргах зараз - якщо ми беремо етап саме Іловайських боїв - ще 15 безвісти зниклих, яких ми поки що не можемо ідентифікувати", - сказав представник ЗСУ.

За інформацією, наданою на прес-конференції, під Іловайськом у серпні 2014 року загинули 366 українських бійців, серед них - 150 військовослужбовців ЗСУ. 

Нагадаємо, у третій декаді серпня 2014 року російські збройні сили вторглися на територію України, щоб не допустити розгрому бойовиків "ДНР" і "ЛНР". Уночі з 23 на 24 серпня кордон перейшли дев'ять батальйонно-тактичних груп: 3500 чоловік особового складу; до 60 танків; до 320 БМД (БМП) до 60 гармат; до 45 мінометів; 5 ПТРК.

У результаті ворожі сили досягли значної переваги: особовий склад - 18 до 1; танки - 11 до 1, бронетехніка - 16 до 1; артилерія - 15 до 1, "Гради" - 24 до 1. В оточенні в районі Іловайська опинилися батальйони МВС України "Дніпро-1", "Миротворець", "Світязь", "Херсон", "Івано-Франківськ", батальйон Нацгвардії "Донбас" і сили сектору "Б".  

Читайте: Той, хто вижив під Іловайськом: «Півдня просиділи в болоті, а під ранок вийшли до переляканої Нацгвардії» 

Керівництво сил АТО на чолі з Віктором Муженком організувало перемови з російськими військовими на чолі з генералом Миколою Богдановським про безпечне виведення українських сил. Після трьох днів обговорень російська сторона гарантувала "зелений коридор" українським військовим, але 29 серпня під час виходу з оточення українські колони були розстріляні впритул з важкого озброєння.

Жертвами нападу стали 366 українських військових, 429 чоловік дістали поранення, 300 чоловік потрапили в полон. Збройні сили України втратили озброєнь і техніки на суму майже 300 млн гривень.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram