ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Кропивницькому зафіксований другий з початку року випадок малярії

Інфекційна хвороба завезена з іншої країни.

У Кропивницькому зафіксований другий з початку року випадок малярії

Кропивницький обласний лабораторний центр підтвердив другий в цьому році випадок малярії, яка була завезена з іншої країни.

Про це повідомила заступник директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук, повідомляє Укрінформ.

«Це вже другий випадок малярії в Кіровоградській області, який був завезений. Перший випадок був зафіксований у 21-річного молодого хлопця з Індії, який тимчасово перебував у Кропивницькому. Вчора ми отримали екстрене повідомлення про випадок малярії у нашого жителя, який прибув хворим. Він вибув з Республіки Конго 21 серпня у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. Там працював за контрактом. Повернувся сюди 22-го серпня і одразу звернувся за медичною допомогою, і йому був поставлений діагноз малярія, після чого його госпіталізували в інфекційне відділення лікарні», - зазначила Оперчук.

За її інформацією, випадки малярії в Кіровоградській області співробітники лабораторного центру фіксують щороку.

Малярія - інфекційне захворювання, збудником якої є плазмодії малярії, що передаються від хворої людини через укуси малярійних комарів. Хвороба широко поширена в країнах з тропічним кліматом, протікає з нападами ознобу, підвищенням температури тіла і порушеннями діяльності різних органів і систем організму.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я щорічно реєструється понад 200 млн випадків малярії, 90% з яких припадає на країни Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram