ГоловнаСуспільствоВійна

Україна евакуювала з ОРДО завербованого "міністра ДНР"

Лекстутес боявся за своє життя.

Україна евакуювала з ОРДО завербованого "міністра ДНР"
Фото: ТСН

Колишній "міністр культури ДНР" Юрій Лекстутес був завербований українськими спецслужбами й недавно його довелося евакуювати з окупованої території.

Про це йдеться в сюжеті "ТСН.Тиждень".

Хто і як його вербував і що він устиг повідомити, невідомо.

Лекстутес розповів, що в Кремлі за Донбас триває справжня війна між різними центрами впливу - ФСБ, ГРУ, військовою розвідкою. Він стверджує, що 2014 року йому запропонували очолити "ДНР", але його висунула ГРУ, а перемогла ФСБ, у результаті путінським намісником у Донецьку став Олександр Захарченко.

"Коли питання Суркова в Путіна було вирішене, їм я став уже нецікавим. Мене засунули в тюрму, розстрілювати виводили", - зазначив колишній "міністр".

Тепер його звинувачують за статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації. Проте Лекстутес вважає, що після вбивств Гіві, Мотороли, Мозгового та інших польових командирів "ЛДНР" на контрольованій території йому буде безпечніше.

"Захарченка, я вважаю, ліквідують. Тимофєєв, фінансова підтримка Захарченка, розумніший, засяде десь на островах під іншим прізвищем", - говорить Лекстутес.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram