ГоловнаСуспільствоВійна

Через обстріли бойовиків четвертий день не працює КПВВ "Майорськ"

Пункт пропуску закрили 23 серпня.

Через обстріли бойовиків четвертий день не працює КПВВ "Майорськ"
КПВВ Майорск, который недавно был обстрелян боевиками
Фото: podrobnosti.ua

КПВВ "Майорськ", робота якого була зупинена 23 серпня через обстріли бойовиків, досі не відновила роботу. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

"Зараз через регулярні обстріли припинено функціонування КПВВ "Майорськ", пропускні операції осіб і транспортних засобів не проводяться", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба звертається до громадян з проханням врахувати цю інформацію при плануванні своїх поїздок.

"Інші КПВВ, що розташовані на лінії зіткнення в районі проведення операції Об'єднаних сил, відкриті відповідно до літнього графіку роботи і працюють в штатному режимі", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 23 серпня робота пункту пропуску "Майорськ" була тимчасово припинена після обстрілу зі снайперської зброї в той час, коли його перетинали цивільні особи. Обстріл почався о 15:48 з боку тимчасово окупованої території. Бойовики застосовували 7,62 міліметрові снайперські гвинтівки.

В результаті обстрілу пошкоджено один з модулів, в якому в той час перебували прикордонники Краматорського загону і здійснювали пропускні операції громадян, які прямували через лінію розмежування.

У зв'язку з обстрілом командуванням ООС на КПВВ введено режим "Червоний", а цивільних осіб евакуювали в безпечне місце. На щастя, ніхто не постраждав.

КПВВ "Майорськ" - один з найбільш завантажених на лінії зіткнення. Його особливістю є те, що тут на автомобілях лінію зіткнення перетинають жителі не тільки Донецької, а й Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що єдиний в Луганській області пропускний пункт "Станиця Луганська" закриють на ремонт з 2 по 7 вересня. Цей КПВВ 11 серпня припиняв роботу для розмінування території.

Таким чином окуповані райони Донецької і Луганської областей опиняться відрізаними від підконтрольної українській владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram