ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА має намір реконструювати міст Патона

На проведення комплексного обстеження конструкції мосту передбачено виділити 4 млн гривень.

КМДА має намір реконструювати міст Патона
Фото: tov-tob.livejournal.com

Київська міська державна адміністрація проведе роботи з реконструкції мосту Патона спільно з Інститутом електрозварювання ім. Патона.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Зазначається, що міст потребує капітального ремонту через незворотні процеси корозії внаслідок тривалої експлуатації на металоконструкціях і металевих поперечних балках.

Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження "Про перерозподіл видатків бюджету міста Києва, передбачених Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради на 2018 рік", який передбачає виділення 4 млн гривень на проведення спеціального комплексного обстеження конструкції мосту. За його результатами буде визначено обсяг необхідних робіт і розроблено проект майбутньої реконструкції.  

Зазначається, що департамент транспортної інфраструктури КМДА і комунальна корпорація "Київавтодор" будуть враховувати рекомендації та напрацювання Інституту ім. Патона на всіх етапах робіт.

Проект почнуть розробляти поточного року.

Нагадаємо, міст Патона через Дніпро був зданий в експлуатацію 1953 року і був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи й монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

Реконструювали його тільки один раз -  2004 року, коли з мосту демонтували трамвайні колії. Відтоді ремонтні роботи відбувалися тільки на невеликих ділянках моста.

У червні "Київавтодор" обмежував рух транспорту по одній смузі мосту Патона для ремонту монолітної залізобетонної плити прогонової споруди.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram