ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області митники організували "схему" завезення автомобілів на "євробляхах"

Поліція викрила зловмисників.

Поліцейські викрили посадових осіб одного з митних постів Львівської області, котрі організували корупційну схему завезення автомобілів на єврономерах.

У їхніх автомобілях правоохоронці вилучили понад 72 тисячі гривень, 3 тисячі доларів і 200 євро, отриманих як неправомірну вигоду, інформує прес-служба обласної поліції.

Фото: lv.npu.gov.ua

"Співробітниками Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції була викрита злочинна схема завезення на територію України транспортних засобів на іноземній реєстрації без належного митного оформлення. Надалі правоохоронці встановили та задокументували працівників митного поста Львівської митниці ДФС, які за безперешкодний перетин цих автомобілів отримували неправомірну вигоду", - йдеться в повідомленні.  

Фото: lv.npu.gov.ua

Детективами слідчого управління ГУ НП у Львівській області було порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Задокументовано ввезення за вказаною схемою 8 транспортних засобів.

Повідомляється, що 21 серпня держінспектор митного поста був затриманий після розподілу одержаних хабарів. Під час обшуку його автомобіля правоохоронці виявили та вилучили 550 доларів і 12 тисяч гривень.  

Фото: lv.npu.gov.ua

Крім того, за результатами проведення обшуків транспортних засобів інших працівників цієї самої зміни митного поста було вилучено ще понад 60 тисяч гривень, 2500 доларів і 200 євро.

Тепер вирішується питання про затримання посадових осіб митного поста в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, за даними Фіскальної служби, 97% автомобілів на транзитних номерах перебувають в Україні незаконно.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram