ГоловнаСуспільствоПодії

Протестувальники знесли паркан навколо знищуваного забудовником парку в Солом'янському районі Києва

У Протасовому яру мають намір побудувати готельний комплекс.

У Києві на вулиці Амосова протестувальники знесли паркан навколо ділянки на території парку відпочинку Протасів Яр, де почалася вирубка дерев.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

За даними активістів, паркан був побудований з метою будівництва готельного комплексу. Представниками забудовника вже були спиляні десятки дерев.

При цьому, як стверджують учасники акції, ніяких дозволів на ведення вирубки у представників будівельної компанії немає.

У відповідь на незаконні дії місцева громада спільно з активістами прийшла протидіяти незаконній вирубці зелених насаджень.

Як повідомили активісти, спроба протидіяти знищенню парку відпочинку привела до того, що раніше представники охоронної фірми, яку найняв забудовник, використовували вогнепальну зброю.

Нагадаємо, 28 липня політична партія "Національний корпус" заявила про зіткнення з правоохоронцями під час акції боротьби з нелегальним будівництвом на Осокорках в Києві.

Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають еко-парком. За їх словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його. Забудовником виступає банк "Аркада".

У травні на цьому місці вже відбувалися зіткнення між місцевими жителями і представниками забудовника. Тоді постраждали 17 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram