ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий у Ростові українець Терновський отримав 2,3 року в'язниці

Його звинуватили в участі в екстремістській організації.

Затриманий у Ростові українець Терновський отримав 2,3 року в'язниці
Роман Терновский
Фото: http://sledcom.ru

Суд у Росії засудив громадянина України Романа Терновського до двох років і трьох місяців позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Про це повідомляють на сайті Слідчого комітету РФ.

Відзначають, що суд визнав Терновського винуватим за ч. 2 ст. 282.2 (участь у діяльності екстремістської організації) Кримінального кодексу РФ. Зокрема - в участі в блокуванні проїзду вантажівок з Росії в пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) у лютому 2016 року, перешкоджання проведенню Дня Росії в російському Генконсульстві в Харкові, а також у поширенні інформації про діяльність "Правого сектора".

"Окрім іншого, обвинувачений здійснював пропаганду діяльності «Правого сектора» серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, у тому числі серед осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

На думку російського суду, таким чином Терновський завдав шкоди Росії і загалом діяв проти її інтересів.

"Робота зі встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників забороненої на території Росії екстремістської організації «Правий сектор» триває", - заявили в Слідкомі РФ.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Слідчий комітет РФ заявив про затримання в Ростовській області громадянина України Романа Терновського - члена організації "Правий сектор". За місцем проживання Терновського було проведено обшук, під час якого "було виявлено предмети одягу й інші особисті речі з символікою організації. Терновського помістили під варту.

У партії заявили, що Терновський ніколи членом ПС не був, хоча симпатизував політсилі. У червні 2018 року його почали судити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram