ГоловнаСуспільствоЖиття

На параді в День незалежності покажуть новий літак Ан-178

Це буде перший публічний показ Ан-178 в Україні на заході подібного рівня.

На параді в День незалежності покажуть новий літак Ан-178
Ан-178
Фото: Макс Требухов

Новий транспортний Ан-178 розробки ДП "Антонов" буде представлений на військовому параді з нагоди Дня незалежності в числі новинок українського оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в оборонному секторі.

"Як планується, на параді військової техніки на Хрещатику з нагоди Дня незалежності України буде представлений також і новий транспортний Ан-178", - повідомило джерело.

Співрозмовник уточнив, що це буде перший публічний показ Ан-178 в Україні на заході подібного рівня.

"В Україні Ан-178 демонструвався тільки фахівцям. Широка аудиторія українців побачить новий транспортник на військовому параді вперше", - зазначив він.

Раніше Ан-178 демонструвався на міжнародних авіакосмічних виставках Le Bourget-2015 (Франція) і Farnborough-2018 (Великобританія).

Ан-178 створюється на заміну Ан-12 і, за оцінками фахівців, в багатьох регіонах може стати сучасною заміною франко-німецькому С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, в тому числі великовантажні морські контейнери 1С.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко розповів, що 78% комплектуючих для Ан-178 виготовлені в Україні, Росія виключена з постачальників. Він також назвав новий літак "красенем".

За даними ЗМІ, у військовому параді на Хрещатику в цьому році очікується презентація нових зразків озброєння і військової техніки, створених вітчизняним ОПК. У їх числі називалося ракетне й артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточна система залпового вогню "Вільха", автоматизована система залпового вогню "Верба", 155-мм САУ "Богдана".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram