ГоловнаСуспільствоЖиття

Вісім росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів, - Денісова

Ці листи будуть відправлені в Адміністрацію президента РФ.

Вісім росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів, - Денісова
Фото: LB.ua

Вісім громадян Росії, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні, написали заяви на ім'я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв'язнів.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в Фейсбуці.

"Під час моніторингових візитів до місць позбавлення волі ув'язнені громадяни РФ продовжують писати заяви на ім'я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів", - написала вона.

Так, сьогодні, 14 серпня, такі заяви написали В'ячеслав Висоцький (ДУ «Черкаська виправна колонія № 62»), Валерій Іванов та Олександр Валехідіс (ДУ «Дрогобицька виправна колонія «40»), Владислав Гречин (ДУ«Одеська установа виконання покарань №21»), Віктор Агєєв (ДУ«Роменська виправна колонія №56»), Олег Доронін (ДУ«Городищенська виправна колонія №96»), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ДУ«Житомирська установа виконання покарань №8»).

Раніше таку заяву також подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії, і Олександр Саттаров і Фарух Камалов, які зараз перебувають в Лук'янівському СІЗО.

"Ці листи також будуть відправлені в МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх в Адміністрацію Президента РФ", - повідомила Денісова.

Нагадаємо, раніше Україна запропонувала провести 21-22 серпня в Мінську переговори Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. У ці дні в Мінську пройдуть дводенні переговори Тристоронньої контактної групи за врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, РФ).

Україна розраховує звільнити з російських і кримських в'язниць Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Євгенія Панова, Валентина Виговського, Володимира Балуха, Олексія Сізоновіча, Олексія Бессарабова, Дмитра Штиблікова, Володимира Дудка, Олександра Шумкова, Миколу Семену і інших політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram