ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала обвинувальний акт щодо вбивства правозахисниці Ноздровської

Підозрюваному Россошанському загрожує довічне ув'язнення.

Прокуратура передала обвинувальний акт щодо вбивства правозахисниці Ноздровської
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Київської області передала до суду обвинувальний акт стосовно Юрія Россошанського, підозрюваного в вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

"15 серпня ... затверджений і направлений до суду для розгляду за сутттю обвинувальний акт щодо Ю.Россошанського, який звинувачується у вбивстві І.Ноздровської за п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) КК України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час досудового розслідування висновки судово-медичної експертизи вказали на численні ножові поранення у потерпілої, що послужило підставою для зміни підозри підозрюваному на п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

За клопотанням прокуратури Россошанський під час досудового розслідування перебував під вартою.

Як повідомлялося, санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, тіло Ноздровської виявили 1 січня в річці близько Вишгорода. Як правозахисник і юрист вона домагалася в судах кримінального покарання для Дмитра Россошанського, який збив насмерть її сестру Світлану Сапатинську в 2015 році.

8 січня за підозрою у вбивстві Ноздровської був затриманий батько засудженого Юрій Россошанський. Вишгородський районний суду 9 січня взяв його під варту і кілька разів продовжував його арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram