ГоловнаСуспільствоЖиття

Вбивця двох дівчат у Маріуполі отримав довічне

Підозрюваний свою вину повністю визнав і пояснив правоохоронцям мотиви і спосіб вчинення злочину.

Вбивця двох дівчат у Маріуполі отримав довічне
Фото: Facenews.ua

Іллічівський районний суд засудив до довічного ув'язнення чоловіка, який у 2017 році задушив двох дівчат у Маріуполі, а щоб сліди злочину приховати, підпалив квартиру.

Про це повідомляється на сайті поліції Донецької області.

Як повідомлялося, прибувши на виклик про пожежу рятувальники під час ліквідації загоряння виявили трупи дівчат 1987 і 1989 року народження. Експерти дійшли висновку, що смерть дівчат настала не від вогню, а в результаті задушення. Крім того, в квартирі були виявлені кілька вогнищ пожежі.

"Під час опитування сусідів будь-яких відомостей, які б сприяли розкриттю злочину, отримати не вдалося. Однак протягом дня була повністю відновлена картина подій, що передували вчиненню злочину. Так, було встановлено, що потерпілі познайомилися з чоловіком. Надалі він і потрапив під підозру співробітників кримінальної поліції", - прокоментував вбивство заступника начальника - начальник кримінальної поліції ГУНП області Артем Кисько.

Коли вбивця зрозумів, що його шукають, він "заліг" у одному з районів міста. До спецоперації з його затримання були підключені спецназівці з КОРДом.

Під час досудового розслідування підозрюваний свою провину повністю визнав і пояснив правоохоронцям мотиви і спосіб скоєння вбивства.

"Зараз він засуджений до довічного позбавлення волі за п.9,13 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу", - наголошується в повідомленні.

Відзначимо, що раніше чоловік вже відбував покарання в місцях позбавлення волі протягом 10 років за умисне вбивство, поєднане з розбійним нападом, і звільнився тільки в листопаді 2016 року.

Нагадаємо, в березні Верховний суд підтвердив довічне ув'язнення для харків'янина Артема Дериглазова за вбивство сержанта міліції і замах на життя ще двох міліціонерів влітку 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram