ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Станіслава Клиха на благодійному аукціоні купив старі кеди українського поета Жадана

Уторговані кошти підуть на потреби медичної служби ДУК "Правий сектор".

Адвокат Станіслава Клиха на благодійному аукціоні купив старі кеди українського поета Жадана
Фото: Макс Требухов

Російський адвокат, що захищає інтереси українського політв'язня в Росії Станіслава Клиха, Ілля Новіков купив на благодійному аукціоні за 10 тис. грн старі кеди українського письменника, поета й волонтера Сергія Жадана, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Уторговані кошти підуть на потреби медичної служби "Добровольчого українського корпусу" організації "Правий сектор" (ДУК ПС).

"Купив кеди Сергія Жадана. Тому що, по-друге, благодійний аукціон, по-третє, Жадан. А по-перше, хто б там що не думав, а конверсів (Converse - ред.) багато не буває", - написав Новіков у Фейсбуці.

Сам письменник зазначив, що не знав, хто купив його взуття.

"Дорогі брати й сестри, не знаю, хто це зробив, але це круто. Працюємо далі, підтримуємо своїх!" - написав Жадан у соцмережі.

Раніше український письменник повідомив, що волонтери з медичної служби "Ульф" ДУК ПС організовують аукціон, на якому мають намір продати його кеди.

"Продають кеди, які разом зі мною пройшли бойовий шлях, побувавши за останній рік в Австрії, Німеччині, Польщі, Франції, Італії, Іспанії, Туреччині, Словаччині та США. Ну й об'їхали (кілька разів) усю Україну. Попереджаю - кеди максимально зношені . Хіба що поставити їх до серванту. Але якщо хтось хоче підтримати українських медиків-добровольців (кошти від аукціону йдуть їм), приєднуйтесь і робіть ставки", - розповів Жадан.

Своєю чергою, волонтер Юлія Сидорова (позивний "Куба Лібре") на своїй сторінці у фейсбуці повідомила, що взуття поета (43 розміру) було виставлене на аукціон зі стартовою ціною 3 тис. грн, а продане за 10 тис. грн.

Нагадаємо, у червні в Посольстві Литовської Республіки в Україні відбувся благодійний вечір на честь українських медиків-добровольців і художньо-благодійна акція "Купи ікону - врятуй життя". Однією з цілей благодійного вечора було зібрати кошти на машину швидкої допомоги для Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram