ГоловнаСуспільствоЖиття

Пілоти Ryanair оголосили масштабний страйк, скасовано близько 400 рейсів

Найбільше постраждала Німеччина.

Пілоти Ryanair оголосили масштабний страйк, скасовано близько 400 рейсів
Фото: Hyser

Пілоти лоукостера Ryanair розпочали наймасштабніший страйк в історії ірландської бюджетної авіакомпанії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Протестна акція розпочалася близько 3 години ночі в п'ятницю, 10 серпня, і триватиме 24 години. Це підтвердив представник німецької профспілки пілотів Cockpit.

У зв'язку зі страйком, що проходить у Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, керівництво авіаперевізника анулювало близько 400 рейсів - кожен шостий запланований на цей день європейський політ Ryanair.

При цьому найбільше рейсів, 250, скасували в Німеччині. Зокрема, тут скасовано практично всі рейси, які мали стартувати з німецьких аеропортів вранці 10 серпня. Лише вдень з Німеччини знову почнуть вилітати літаки Ryanair, йдеться про зворотні рейси в інші країни, не охоплені страйком.

Загалом від страйку постраждають близько 55 тис. пасажирів, з них понад 42 тис. - у Німеччині. Їм запропоновано перенести політ на інший день або отримати гроші за квиток. Виплату інших компенсацій пасажирам керівництво Ryanair відхиляє.

Нагадаємо, авіакомпанія Ryanair базується в Ірландії, але виконує польоти по всьому Євросоюзу і в низку інших країн, використовуючи як великі пересадкові вузли чимало аеропортів, включаючи німецькі.

У липні Ryanair скасувала рейси 50 тис. пасажирів через страйк бортпровідників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram