ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала трьох "телефонних мінерів" у різних регіонах України

Один намагався зірвати засідання суду, інший був п'яний, третій дзвонив із в'язниці.

СБУ затримала трьох "телефонних мінерів" у різних регіонах України
Фото: пресс-служба Нацполиции

Співробітники Служби безпеки України затримали трьох осіб, які вчинили свідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"В Одеській області співробітники спецслужби викрили аноніма, який повідомив про замінування одного з районних судів і лікарні. Зловмисник намагався зірвати судове слухання про продовження йому терміну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. "Телефонному терористові" оголошено підозру", - повідомляє спецслужба.

В Одесі Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали ще одного "жартівника", який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, повідомив про нібито мінування одного з райвідділів поліції міста.

Третього "мінера" правоохоронці викрили на Рівненщині. Перебуваючи в місцях позбавлення волі, він вирішив розважитися і повідомив про мінування локомотивного депо.

СБ України вкотре нагадує, що незалежно від мотивів "телефонних терористів", їхні дії караються позбавленням волі на термін від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника можуть засудити на термін від чотирьох до восьми років. "Телефонним анонімам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх протиправних дій.

Нагадаємо, з початку 2018 року в поліцію надійшло більш ніж 1,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування. Водночас за весь 2017 рік було зареєстровано 700 таких повідомлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram